חזרה ללב ההורות/ הפודקאסט
הורות בגישת ההיקשרות עם רותי דריאל
היי, אני רותי דריאל והפודקאסט מוקדש לכל מי שרוצים ורוצות לשמוע על הורות בגישת ההיקשרות, בפרקי הפודקאסט אני משתפת במחשבות, שאלות נפוצות שאני פוגשת בקליניקה ובסדנאות, וכל מה שתומך בחיבור בין התיאוריה לחיים עצמם!
תוכלו להאזין לפודקאסט דרך כאן או – דרך הטלפון הנייד- באפליקציות הפודקאסטים (כמו apple podcasts או באנדרואיד spotify). דרך האפליקציות בנייד תוכלו לעשות Subscribe לפודקאסט שלי ובכל פעם שיהיה פרק חדש תוכלו לגשת לשם, ולשמוע אותו. האפליקציה זוכרת מה שמעתם, איפה עצרתם וכו'- זה נוח!
כשתירשמו באחת האפליקציות, תקבלו התראה כשפרק חדש עלה לאוויר.
האזנה נעימה 🙂
האזנה נעימה 🙂
לקרוא עוד על הפודקאסט
היי, אני רותי דריאל והפודקאסט מוקדש לכל מי שרוצים ורוצות לשמוע על הורות בגישת ההיקשרות, בפרקי הפודקאסט אני משתפת במחשבות, שאלות נפוצות שאני פוגשת בקליניקה ובסדנאות, וכל מה שתומך בחיבור בין התיאוריה לחיים עצמם!
תוכלו להאזין לפודקאסט כאן או – דרך אפליקציות הפודקאסטים (כמו apple podcasts או spotify). דרך האפליקציות בנייד תוכלו לעשות Subscribe לפודקאסט שלי ובכל פעם שיהיה פרק חדש תוכלו לגשת לשם, ולשמוע אותו. האפליקציה זוכרת מה שמעתם, איפה עצרתם וכו'- זה נוח!
כשתירשמו באחת האפליקציות, תקבלו התראה כשפרק חדש עלה לאוויר.
האזנה נעימה 🙂
האזנה נעימה 🙂
פרק 54-על השאלה איך להגיב כשהילד עושה משהו שאסור
הילדה חזרה עצבנית ומתנהגת בתוקפנות, הילד הקטן יצא לגינה לבד- בלי שאני מרשה!, המתבגר לא רוצה ללמוד…מה עושים?? השאלה הזו- איך להגיב בתקרית, מה לעשות, היא אחת השאלות הכי בוערות שיש לכולנו – הורים, גננות, אנשי חינוך, וכל מי שעובד עם ילדים.
כולנו כל כך רוצים לדעת מה עושים כשהילד עושה משהו שלא סבבה לנו.
גם קצת התרגלנו לתשובות מהירות… אני הכי מבינה את השאלה הזאת, ופוגשת אותה כל הזמן אצל הורים שאני עובדת איתם, מדריכות שאני מכשירה, וגם אצל עצמי כאמא! . בפרק הזה, אני רוצה להרחיב את נקודת המבט על השאלה ועל מה מסתתר מתחתיה.כמו בכל פרקי הפודקאסט- מתוך נקודת מבט שנשענת על היקשרות ועל התפתחות!
האזנה טובה, רותי דריאל
חזרה ללב ההורות
פרק 53- האם לכעוס על הילדים זה להעביר להם אחריות על הרגשות שלנו?
האם כשנרצה לשים לב שהילדים לא ירגישו אחראים לרגשות שלנו, זה אומר שנסתיר מהם כשאנחנו כועסים, נפגעים, או לא מרוצים? במיוחד כשזה קשור למשהו שהם עשו? האם זה אומר להסתיר את הרגשות שלנו? פרק המשך לפרק הקודם, שעסק במי אחראי לרגשות שלנו כהורים,
שהקלטתי בעקבות שאלות שלכם! כמובן, כמו תמיד- מתוך נקודת מבט ששמה דגש על היקשרות ועל התפתחות.
בואו תקשיבו 🙂
רותי דריאל, חזרה ללב ההורות
פרק 52- על אחריות לרגשות שלנו
מי אחראי לרגשות שלנו? ומה זה אומר בעצם? שאסור לנו להתעצבן או לאבד סבלנות? או לפחות לא להראות את זה? ואיך הילדים ילמדו מה ההשפעה שלהם? אז זהו, שיש לי הרבה מה לומר על זה מנקודת מבט היקשרותית והתפתחותית,
בואו נדבר על זה בפרק הזה!
האזנה נעימה 🙂
רותי דריאל, חזרה ללב ההורות
פרק 51- מה עושים עם געגוע
שאלה שהפנתה אליי אמא, ונגעה לליבי מאד- מה עושים עם געגוע? המשפחה עזבה את הבית בעקבות המלחמה ועכשיו נמצאים בבית אחר. הילדים מאוד מתגעגעים הביתה.. איך להסביר להם כיצד מתמודדים עם געגוע ואיך נכון להורים להתנהל מול זה? יש לי מה לומר על זה, מתוך נקודת מבט של היקשרות והתפתחות, ולכך מוקדש הפרק הזה,
לכו לשמוע,
רותי דריאל, חזרה ללב ההורות
פרק 50-ילדים רגישים מאד! פרק אורח בהורים בגובה העיניים
ילדים רגישים! אז מה זה בעצם אומר? איך מזהים? האם זה גנטי? מה יעזור לילד רגיש? האם זה משתנה לאורך החיים,
איך נתמודד כהורים? ומה בין רגישות לפינוק? האם להתחשב ברגישות, או האם התחשבות כזו רק מקצינה את הקושי?,
בפרק המיוחד הזה התארחתי בפודקאסט המצוין "הורים בגובה העיניים" של רבקה זאבי לכמן, איתי שטרית, ורונה שגב.
נהניתי מאד להתארח אצלם!, היתה לנו שיחה מעניינת, בה הבאתי את נקודת המבט שלי, מזוית תומכת היקשרות והתפתחות,
מקווה שתהנו גם להאזין 🙂 , רותי דריאל
חזרה ללב ההורותלפודקאסט "הורים בגובה העיניים" בואו
פרק 49- איך תחרותיות מסתדרת עם גישה היקשרותית
מה נעשה עם ילד שלא מצליח להתמודד עם הפסד? אם הוא מפסיד הוא ממש מתפרק. בכי ובאסה רצינית… זו שאלה שאני פוגשת לא מעט! וגם- שאלה שמפנים אליי פעמים היא מה יש לגישה ההיקשרותית לומר על תחרותיות? אז בפרק הזה נדבר על כך! מתוך עיניים שמתבוננות על היקשרות והתפתחות כמובן,האזנה נעימה 🙂
רותי דריאל חזרה ללב ההורות